57 παραγωγοί ελαιολάδου και μελιού από την Ελλάδα βραβεύτηκαν σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, ανακοινώθηκε την Τρίτη από το Ελληνική αρχή τροφίμων (EFET).
Συγκεκριμένα, 40 επιχειρήσεις ελαιολάδου από τις περιοχές της Καλαμάτας, της Λέσβου και της Χαλκιδικής, βραβεύτηκαν στη διεθνές Διοργάνωση επιτραπέζιων ελιών 2019, καθώς και στο διεθνή διαγωνισμό για την τυποποίηση επιτραπέζιων ελιών 2019, «London International Table Olives Competitions 2019», και στο «London International Design Olives Competitions 2019». Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 400 διαγωνιζόμενοι από διάφορες χώρες
Ενώ άλλοι 17 Έλληνες παραγωγοί μελιού βραβεύτηκαν σε διαγωνισμό του Λονδίνου «London Honey Awards 2019» . Οι επιχειρήσεις αυτές βρίσκονται στις περιοχές Καλύμνου, Άνδρου, Η Κρήτη, η Λακωνίας, η Ευρυτάνια, η Αιτωλοακαρνία και η Μακεδονία, και ανταγωνίζονται περισσότερους από 150 διεθνείς διαγωνιζόμενους.
Σε δήλωσή του, η EFET συνεχάρη τις ελληνικές εταιρείες για την αριστεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς με τα ποιοτικά τους προϊόντα.